Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк приготувати оригінальну закуску з квасолі – за смаком не поступається східному...

Як приготувати оригінальну закуску з квасолі – за смаком не поступається східному хумусу

Этот материал также доступен на русском языке
Традиційний хумус готується з нуту, але смачну закуску можна приготувати з білої квасолі.

Інгредієнти:

  • сира біла квасоля – 250 грам (1,5 склянки),
  • лимон – 1 шт.,
  • часник – 1 зубчик,
  • кунжут – 75 грам,
  • олія – 4 столові ложки,
  • паприка та зіра – по одній дрібці,
  • цукор – 1 чайна ложка,
  • сода – 1/3 чайної ложки,
  • сіль і чебрець – за смаком.

Приготування:

  1. Квасолю замочити на 2 години в гарячій воді, додавши соду.
  2. Воду злити, промити бобові прохолодною водою і відварити з чебрецем протягом 30 хвилин (пропорція води 1:4). Готову квасолю процідити, але відвар не виливати.
  3. Кунжут обсмажити на сковороді на невеликому вогні протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Потім подрібнити його до пастоподібного стану у ступці.
  4. З охолодженою квасолею змішати пасту з кунжуту, дрібно рубаний часник, паприку, зіру, сіль та цукор.
  5. Додати сік одного лимона.
  6. За допомогою блендера довести суміш до однорідної маси.
  7. Додати олію, 5 столових ложок відвару і знову перебити в блендері.
  8. Подавати з лавашем або чорним хлібом.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні