Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниСтосується пенсіонерів у віці 70, 80 та 85 років: Шмигаль зробив важливу...

Стосується пенсіонерів у віці 70, 80 та 85 років: Шмигаль зробив важливу заяву про доплати

Этот материал также доступен на русском языке
У 2023 році, незважаючи на воєнний стан та активні бойові дії, на українців чекає запланований перерахунок пенсій у березні. Глава уряду Денис Шмигаль повідомив, що пенсійні виплати перерахують у середньому на 20%, тобто середня доплата становитиме від 400 до 800 гривень.

За словами Шмигаля, під індексацію підпадатимуть усі категорії, визначені у законі «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

«За дорученням Президента України ми провадимо індексацію пенсій, незважаючи на те, що законом України про державний бюджет на 2023 рік така індексація не є обов’язковою. Уряд виконує свої зобов’язання перед людьми. Ми допомагаємо тим, хто цього більше потребує. Індексація виплат торкнеться понад 10 мільйонів українців», – наголосив Денис Шмигаль.

Також глава уряду повідомив, що буде з віковими доплатами пенсіонерам 70+, 75+ та 80+, чи продовжуватимуть їх призначати у 2023 році.

Шмигаль заспокоїв українців і сказав, що ця програма, ініційована Президентом України Володимиром Зеленським, продовжуватиме свою дію і цього року.

Пенсіонери віком від 80 років продовжать отримувати щомісячну доплату в 500 грн.

Для пенсіонерів 75-80 років – це доплата 400 грн на місяць, а для пенсіонерів 70-75 років така доплата становить 300 грн.

«Цього року держава планує витратити на пенсійне забезпечення понад 700 млрд грн. Незважаючи на війну, ми знаходимо можливість підвищувати виплати, допомагати та підтримувати», – підсумував Денис Шмигаль.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні