Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіВ Україні стартував прийом заявок на виплату 16 тисяч гривень: хто може...

В Україні стартував прийом заявок на виплату 16 тисяч гривень: хто може отримати гроші

Этот материал также доступен на русском языке
Через війну постраждали багато українців, завдяки міжнародній допомозі продовжуються виплати допомоги на проживання, на оплату комунальних послуг, на купівлю продуктів та товарів першої необхідності. А з 16 лютого стартував спільний проект Міністерства у справах ветеранів України та Червоного Хреста України щодо підтримки ветеранів війни.

Ветерани війни з інвалідністю 1-ї та 2-ї групи, отриманої в результаті бойових дій, зможуть отримати по 16 тисяч гривень. Виплати буде розбито на чотири місяці, протягом яких виплачуватиметься по 4 тисячі гривень.

Про це повідомила прес-служба уряду України.

Як подати заяву на отримання допомоги?

Перед тим, як подавати заявку, переконайтеся, що у вас є електронний підпис.

  1. Зайдіть на сторінку сайту eveteran.gov.ua.
  2. Для початку перейдіть за посиланням “Надання підтримки особам з інвалідністю внаслідок війни”.
  3. Пройдіть електронну ідентифікацію та аутентифікацію за допомогою інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронного підпису, заснованого на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.
  4. Перевірте своє прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків та вкажіть свій міжнародний номер банківського рахунку IBAN, номер телефону та адресу електронної пошти. Якщо у вас немає банківського гривневого рахунку, ви можете відкрити його в одному з банків на вибір та дізнатися його міжнародний номер IBAN. Якщо міжнародний номер банківського рахунку IBAN змінився, потрібно подати нову заяву на сайті eveteran.gov.ua.
  1. Перед надсиланням заяви повторно перевірте свої дані та погодьтеся на обробку та передачу даних про себе для отримання грошової допомоги від міжнародної організації.
  2. Заява буде направлена до Мінветеранів, де буде верифіковано наявність статусу ветерана війни – особи з інвалідністю І або ІІ групи заявника в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни.

Якщо особа відповідає цьому критерію, знеособлені дані заявника в автоматичному режимі передаються до Червоного Хреста України для подальшої виплати грошової допомоги на зазначений у заяві банківський рахунок.

Повідомлення про нарахування чи відмову не надсилатиметься заявникам з міркувань безпеки даних ветеранів війни.

Тому, у разі неотримання виплати у зазначений термін, дзвоніть до Мінветеранів за номером: +380636889596.

Вам обов’язково допоможуть з’ясувати проблему та розкажуть про механізм її вирішення.

Детальну інструкцію про те, як подати заявку, дивіться у відео

В уряді зазначили, що проект стартував у тестовому режимі.

Після того, як грошову виплату отримають перші 10 тисяч осіб, розпочнеться перевірка якості наданих послуг за міжнародними стандартами та продовжиться реалізація проекту.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні