П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСправжній харчо за грузинським рецептом - такого смачного супу ви ще не...

Справжній харчо за грузинським рецептом – такого смачного супу ви ще не їли

Этот материал также доступен на русском языке
Суп харчо обов'язково сподобається тим, хто любить гостроту та аромат спецій. Як приготувати ідеальний суп?

Інгредієнти:

  • яловичі ребра (або інша частина яловичини) – 400 г,
  • цибуля – 2 шт.,
  • часник – 1 головка,
  • вода – 3 л,
  • олія – 4 столові ложки,
  • яловичий фарш – 300 г,
  • рис – 100 г,
  • волоські горіхи – 50 г,
  • томатна паста – 3 столові ложки,
  • хмелі-сунелі – 1 чайна ложка,
  • половина перцю чилі,
  • орегано (приправа) – 1 чайна ложка,
  • зіра – 1/2 чайної ложки,
  • лавровий лист – 2 шт.,
  • соус ткемалі (за бажанням) – 2-3 столові ложки,
  • кінза (можна кріп або петрушку),
  • сіль та перець – за смаком.

Приготування:

  1. У розігріту до 220 градусів духовку викласти на деко яловичі ребра, розрізані навпіл, одну цибулину та часник.
  2. Залишити запікатися на 20 хвилин, після чого деко дістати.
  3. Запечені ребра з цибулею та часником помістити в глибоку каструлю, залити водою та варити бульйон на середньому вогні 90 хвилин.
  4. Цибулину, що залишилася, нарізати кубиками і обсмажити на розігрітій з маслом сковороді до м’якості.
  5. Додати фарш до цибулі і смажити ще кілька хвилин, постійно помішуючи.
  6. Промити рис, додати до цибулі з фаршем. Додати томатну пасту та 2 або 3 половники бульйону з-під ребер.
  7. Все це тушкувати протягом 5-7 хвилин на тихому вогні, потім додати спеції (орегано, хмелі-сунелі, зіру та соус ткемалі), посолити та перемішати.
  8. Яловичий бульйон процідити, прибравши звідти цибулю та часник, і знову перекип’ятити.
  9. Висипати в каструлю заправку зі сковороди та на мінімальному вогні тушкувати 15-20 хвилин.
  10. З ребер прибрати кісточки, нарізати м’ясо невеликими шматочками та додати до супу.
  11. Дрібно нарізати горіхи і додати в каструлю разом з лавровим листом і дрібно нарубаним часником.
  12. Через 10-15 хвилин суп зняти з вогню і дати йому настоятися 20-30 хвилин.
  13. При подачі харчо посипати зеленню.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні