Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яДе українці можуть отримати ліки безкоштовно або з невеликою доплатою – пояснення...

Де українці можуть отримати ліки безкоштовно або з невеликою доплатою – пояснення МОЗ

Этот материал также доступен на русском языке
Українці з певними діагнозами, наприклад, цукровий діабет, епілепсія, порушення психічного стану, можуть за рецептом сімейного лікаря отримати необхідні ліки абсолютно безкоштовно або за невелику доплату.

Для цього лікар виписує рецепт, пацієнт повинен звернутися в аптеку, яка працює з державою за цією програмою і має в наявності необхідні препарати.

Знайти аптеку з «доступним ліками» можна кількома шляхами:

  • зателефонувати в контакт-центр НСЗУ за номером 16-77. Усі дзвінки зі стаціонарних і мобільних телефонів – безкоштовні;
  • всі аптеки, які беруть участь у програмі, мають відповідні позначки у вигляді наклейки «Тут є Доступні ліки». А ті, де можна отримати інсулін, мають наклейку +Інсуліни;
  • також можна знайти аптеку з «доступними ліками» з «Електронної карти аптек-учасниць програми реімбурсації лікарських засобів».

У Міністерстві охорони здоров’я пояснили, що робити, якщо ви ще не приєдналися до програми. І чи впливає воєнне положення на цю процедуру?

«Насправді – ні. Процедура залишається незмінною – необхідно звернутися до сімейного лікаря, із укладеною декларацією та з яким є зв’язок. Або якщо ви вимушено покинули своє житло, ви можете звернутися до будь-якого сімейного лікаря, адже допомога ВПО повинна здійснюватися в повному обсязі, незважаючи ні на що”, – відзначили в Міністерстві.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні