Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Пенсійному фонді назвали головну причину, через яку українців можуть позбавити субсидії

У Пенсійному фонді назвали головну причину, через яку українців можуть позбавити субсидії

Этот материал также доступен на русском языке
Через війну у багатьох українців знизилися доходи, тому допомога на оплату комунальних послуг у вигляді субсидії – справжнє рятувальне коло. Але й пільгу можуть забрати, якщо людина матиме борги по комуналці.

Українцям можуть припинити сплачувати житлову субсидію, якщо є заборгованість. У Пенсійному фонді назвали суму боргу за комуналку, за якої відбувається відмова при призначенні пільги.

Так, при ухваленні рішення про призначення або перепризначення субсидії аналізується заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг. Тому якщо заборгованість за комуналку не оплачується більше 3 місяців або сума боргу перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 680 грн, то на субсидію можна не розраховувати.

Зазначимо, що у 2023 році в Україні неоподатковуваний мінімум доходів громадян залишиться на рівні 17 грн.

Але оскільки субсидію платять лише до закінчення опалювального сезону, тобто до травня, аналіз заборгованостей проводитимуться вже після завершення опалювального сезону. А це означає, що громадяни можуть отримати всі субсидійні виплати, передбачені на опалювальний сезон 2022/2023.

Врятувати ситуацію можна, оформивши договір реструктуризації заборгованості. Якщо ж споживач вважає, що суму було нараховано неправильно, слід оскаржити заборгованість у судовому порядку.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як самостійно розрахувати чи буде призначено субсидію.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні