П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаУкраїнцям масово приписують зайві куби газу: у «Нафтогазі» підказали, як платити

Українцям масово приписують зайві куби газу: у «Нафтогазі» підказали, як платити

Этот материал также доступен на русском языке
Вже котрий місяць поспіль багато українців отримують платіжки із просто космічними сумами за газ. Звичайно, можна платити згідно з показаннями лічильника, але згодом накопичується неіснуючий борг, за яким, ймовірно, позбавлять субсидії.

Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» опублікувала роз’яснення щодо цього для споживачів.

Як же уникнути нарахування «зайвих» кубометрів спожитого газу у платіжках?

Зверніть увагу, що розрахунок суми до оплати за постачання газу здійснюється виключно на основі даних від оператора газорозподільної мережі (ГРМ), це зазвичай облгаз. Однак для того, щоб отримувати платіжки з правильними даними, споживачам необхідно щомісяця з 1 по 5 число передавати показання лічильника оператору ГРМ. Якщо дані не передані, облгази самі фіксують граничні показники, розподіляючи обсяг спожитого в системі оператора газорозподільної мережі.

Саме ці дані облгази і щомісяця передають «Нафтогазу», який вже за підсумками отриманої інформації формує суми до оплати.

«Ми як постачальник газу не маємо можливості самостійно робити коригування обсягу, отриманого від оператора ГРМ, або самостійно вести нарахування обсягу.Тому якщо нарахування обсягу некоректні, то для їх коригування рекомендуємо звернутися саме до оператора ГРМ», — зазначили в компанії.

Також у «Нафтогазі» запевнили, що після отримання коректних даних за особовим рахунком провадиться перерахунок розміру оплати.

Краще не затягувати зі зверненням до облгазу, щоб не накопичити нечувані борги за оплату газу.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, до якого числа потрібно передавати показання лічильника газу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні