Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україну завезли небезпечне печиво, яке провокує параліч (фото)

В Україну завезли небезпечне печиво, яке провокує параліч (фото)

Этот материал также доступен на русском языке
В Україну завезли печиво, в якому міститься речовина, яка викликає жахливі наслідки, включаючи параліч. Наразі це печиво вилучили з продажу, однак у Держпродспоживслужбі Івано-Франківської області закликають українців бути пильними.

У печиві виявлено високий вміст акриламіду. Акриламід – це мономер, що застосовується в основному у виробництві важливих полімерів. Це токсична речовина, яка вражає нервову систему, печінку та нирки.

Характерною особливістю акриламіду є те, що ознаки отруєння виявляються лише після прихованого періоду від кількох днів до тижнів. До симптомів ураження речовиною відносять: посилене потовиділення на руках і ногах, оніміння та параліч кінцівок. Крім цього, при контакті з очима акриламід викликає подразнення та ушкоджує рогівку ока. Вдихати речовину також дуже небезпечно.

Як виглядає небезпечне печиво?

Печиво під назвою Apetitki виробляється в Румунії (виробник Ro Star S. A., Romania) та експортувалося в Україну (одержувач ТОВ «Львівімпорт») з Польщі.

Держспоживслужба попередила операторів ринку про обов’язок негайного вилучення харчового продукту з обігу та письмового інформування компетентного органу про виявлену невідповідність у строк не більше двох робочих днів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні