П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛінива фарширована риба по-єврейськи - просто і смачно

Лінива фарширована риба по-єврейськи – просто і смачно

Этот материал также доступен на русском языке
Фарширована риба - це улюблена страва не тільки у євреїв, ми, українці, теж її дуже любимо. Сьогодні розповімо, як приготувати ідеальну фаршировану рибу.

Інгредієнти:

товстолобик – 2 кг,

цибуля – 200 г,

батон білий – 100 г,

яйця – 1 шт.,

морква – 1 шт.,

буряк – 1 шт.,

цукор – 1 чайна ложка,

олія – 40 мл,

лавровий лист – 2 шт.,

сіль та перець – за смаком.

Приготування:

  1. Рибу почистити, випатрати, розрізати вздовж по хребту і з кожної половини тушки вирізати філе.
  2. Ріпчасту цибулю нарізати і обсмажити в олії, періодично помішуючи, до золотистого кольору.
  3. Двічі пропустити через м’ясорубку філе риби, а також смажену цибулю та батон, попередньо вимочений у холодній воді та віджатий.
  4. Додати у фарш яйце, посолити та поперчити до смаку, ретельно перемішати.
  5. Моркву та буряк почистити, помити та нарізати кружальцями.
  6. Лушпиння з однієї великої або двох середніх цибулин помити і викласти на дно широкої каструлі, а зверху розкласти моркву та буряк.
  7. Мокрими руками сформувати довгасті тефтелі та викласти на овочі в каструлю так, щоб вони лежали в один шар.
  8. Обережно, по стінці каструлі, щоб не пошкодити тефтелі, налити воду так, щоб вона повністю покрила рибу.
  9. Посолити і поперчити до смаку, додати цукор і поставити на плиту.
  10. Довести до кипіння і вогонь зменшити до мінімуму, риба повинна томитися.
  11. Через годину додати лавровий лист, налити ще 300 мл води та варити ще годину.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні