Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіДеяким українцям виплатять по 2200 гривень: хто може претендувати на допомогу

Деяким українцям виплатять по 2200 гривень: хто може претендувати на допомогу

Этот материал также доступен на русском языке
ООН продовжує виплату допомоги українцям у розмірі 6600 гривень на особу. При цьому на виплату можуть розраховувати не лише внутрішні переселенці, а й деякі інші категорії громадян.

Про це повідомляється на офіційному сайті благодійного фонду “Право на захист“.

У фонді зазначають, що зареєструватися на грошову допомогу можуть ті категорії осіб, які підходять за умовами та критеріями надання цієї допомоги: “Подати заявку можуть не лише вразливі вимушено переміщені особи, а й постраждалі від воєнних дій у певних регіонах, а також ті, хто повернулися до свого постійного місця проживання (зокрема, і з-за кордону)”.

За виплатою можуть звернутися мешканці Дніпропетровської, Полтавської, Одеської, Запорізької, Кіровоградської, Черкаської, Харківської, Чернігівської, Сумської областей, які не були переселенцями.

Але подати заявку на допомогу можна, якщо сім’я не отримувала допомоги від міжнародних організацій раніше та має дохід менш як 5400 гривень на особу.

2200 гривень на особу протягом 3 місяців зможуть отримати лише сім’ї, які належать до категорії вразливості:

  • сім’я, яка має лише одного з батьків (або батько, або матір) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з літніми (55 років і старше).
  • сім’я, яку очолює одна одинока/ кілька одиноких людей похилого віку (55 років і старше) або літнього віку з однією дитиною або декількома дітьми віком до 18 років;
  • сім’ї з однією або декількома особами з особливими потребами, а саме: інвалідністю, хронічними захворюваннями. Список не обмежується лише цими критеріями особливих потреб.
  • прийомні сім’ї, які займаються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (необхідне документальне підтвердження).

Подати заявку на виплати можна у кількох областях, де працюють пункти реєстрації, а також у мобільних виїзних пунктах.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, де подати заяву на допомогу – адреси та контакти.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні