П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРецепт дня: пиріг "Дерун на сковороді"

Рецепт дня: пиріг “Дерун на сковороді”

Этот материал также доступен на русском языке
Деруни можна смажити не лише у вигляді оладок, а й у вигляді млинців – розміром із сковорідку. Велику увагу в цьому рецепті потрібно приділити нарізці картоплі, адже вона має добре просмажитись. Також слід вибирати сорт, який добре розварюється (жовтий усередині).

Інгредієнти:

картопля – 2 шт.,

цибуля – 1 шт.,

борошно – 1 неповна ложка,

олія, сіль, перець і зелень – за смаком.

Приготування

  1. Картоплю нарізати довгою тоненькою соломкою.
  2. Так само нарізати і цибулю.
  3. Потім додати сіль, перець та інші спеції за бажанням.
  4. Перемішати, додати борошно і знову добре перемішати.
  5. На плиті розігріти сковороду і змастити олією.
  6. Викласти на неї суміш і смажити на великому вогні кожну сторону 5 хвилин до рум’яності під кришкою.
  7. Вогонь зменшити та тушкувати ще по 3 хвилини з кожного боку.
  8. Перед подачею посипати зеленню можна додати сметани.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні