Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіВ обміннику не приймають долари: в чому причина відмови

В обміннику не приймають долари: в чому причина відмови

Этот материал также доступен на русском языке
Українські пункти обміну валют почали відмовлятися приймати не тільки пошкоджені, а й застарілі долари. Такі банкноти доводиться змінювати за особливою процедурою.

Долари які було випущено до 1996 року тепер не будуть приймати в обмінниках. Для обміну цієї банкноти вам буде необхідно звернутися до Нацбанку, який в свою чергу відправить її в іноземний банк, який її обміняє.

Річ в тім, що після 1996 року Сполученні Штати почали випускати банкноти з новим дизайном і новими більш складними елементами захисту. Тому касири не можуть відрізнити справжні купюри від фальшивих старих зразків, адже старих доларів США вже немає в обігу.

Як і де обміняти?

Щоб обміняти проблемну застарілу купюру, її потрібно віднести до банку, який направить її до банку-кореспондента за кордон і здійснить заміну.

При цьому за таку послугу доведеться заплатити.

Варто пам’ятати, що пошкоджені банкноти долара можна обміняти в НБУ, а обмін старих купюр проводять тільки іноземні банки.
До зношених відносяться:

  • Купюри, які мають відразу кілька пошкоджень, наприклад пляма та потертості.
  • Занадто зношені купюри.
  • Пірвані купюри або хоча би надірвані і склеєні.
  • Купюри з слідами фарби.
  • Купюри, що постраждали від вогню, були сильно намочені водою або іншою рідиною.

Нагадаємо, що з початку військових дій в Україні Нацбанк заморозив курс долара і заборонив вивезення валюти за кордон. Таким чином країна намагається зберегти економіку країни. Наразі курс долара зафіксовано на рівні 36,6 гривень за долар, а на чорному ринку – близько 42 гривень за долар.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні