П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнців чекають важкі дні: у ДТЕК розповіли, скільки триватимуть екстрені відключення світла

Українців чекають важкі дні: у ДТЕК розповіли, скільки триватимуть екстрені відключення світла

Этот материал также доступен на русском языке
14 січня російські окупанти знову зробили масовану атаку по Україні. Внаслідок обстрілів постраждали об'єкти енергетичної інфраструктури. Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук розповів про останні пошкодження енергосистеми та екстрені відключення електроенергії.

За словами Сахарука, було кілька попадань до об’єктів генерації та передачі електроенергії. Дві станції було пошкоджено, одна перестала виробляти електроенергію. Постраждалих серед людей нема.

«Пошкоджено обладнання, яке видає електроенергію у мережу. Наразі триває огляд, далі плануються ремонтні роботи. На жаль, є такі речі, які, напевно, не можна буде відновити. Потрібно відбудовувати знову», — прокоментував Сахарук.

Тому українцям доведеться жити при обмеженому електропостачанні не лише протягом найближчих кількох днів, а й довше. Відключення електроенергії буде позаплановим, тривалим і не припиниться навіть із закінченням опалювального сезону.

“Ми ж розуміємо, що після кожного обстрілу все важче і важче відновлювати об’єкти енергетики, тому що вони стають дедалі вразливішими”, – підсумував топ-менеджер.

Якщо росіяни продовжать завдавати ударів по енергетичній інфраструктурі України, то ситуація з відключеннями буде ще складнішою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні