П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯк не втратити соцвиплати, субсидії та пенсії під час переїзду на нове...

Як не втратити соцвиплати, субсидії та пенсії під час переїзду на нове місце проживання?

Этот материал также доступен на русском языке
Багатьом українцям через війну довелося переїхати до спокійніших регіонів, причому такі переїзди тривають і досі. Багато хто з них отримував субсидії, але навіть на новому місці вони не втрачають свого права на цей вид допомоги.

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомили, як продовжити отримувати виплати після переїзду.

Українці, які змінили своє місце проживання, не втрачають право на отримання субсидій. Даний вид виплат можна переадресувати за тим самим успіхом, що й пенсії чи соціальну допомогу.

Наприклад, якщо виплати здійснювалися через “Укрпошту”, потрібно переадресувати їх на нове найближче відділення. Щоб перенаправити виплати за новим місцем проживання, можна звернутися до найближчого сервісного центру Пенсійного фонду або до контакт-центру “Укрпошти” за номером 0 800 300 545. Оператору знадобляться ваша адреса до переїзду, паспортні дані, номер телефону, як отримували виплати — на пошті або адресно та нове місце отримання допомоги (адреса пошти чи нового житла).

Важливо відзначити, що отримувати житлову субсидію можна лише на одну адресу. Так, якщо тільки частина мешканців переїхала, то треба повідомити у 30-денний термін.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що у пенсіонерів можуть забрати частину виплат.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні