П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниВ уряді повідомили, коли пенсіонери отримають безкоштовні смартфони

В уряді повідомили, коли пенсіонери отримають безкоштовні смартфони

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні намагаються відходити від паперової бюрократії, тому все більше українців користуються додатком «Дія», де можна отримати величезну кількість послуг, не виходячи з дому. Що стосується пенсіонерів, то в «Дії» зовсім недавно з'явилася можливість завантажити пенсійне посвідчення, також можна подати заяву на призначення субсидії, пенсії.

Але ж далеко не у всіх пенсіонерів є смартфон, інтернет, не всі люди похилого віку, можуть опанувати ці сучасні науки. Як бути із цим?

Про це в інтерв’ю для Соцплатформи розповів представник Мінцифри Мстислав Банік.

«Це справді важлива проблема, ми це розуміли із самого початку. Певні кроки та рішення вже було введено. Ми маємо цілий напрямок «Дія. Цифрова освіта». Це веб-сайт. Можна відкрити гугл і в пошуку ввести цифрову освіту. Там у форматі коротких серій є безліч тем: починаючи з того, як чимось користуватися, як десь авторизуватися, як створити пошту, і закінчуючи тим, як сплатити за комуналку», – зазначив чиновник.

Також на кожну послугу у «Дії» фахівці Міністерства знімають інструкцію для того, щоб показати, куди натиснути, пояснюють, що написати і в якому полі.

Щодо безкоштовних смартфонів, то, за словами Мстислава Баніка, війна відстрочила це питання.

«Думаю, ви пам’ятаєте, що у нас буквально у лютому минулого року стартувало обговорення президентського проекту, згідно з яким люди мали отримати смартфони. Йшлося про кілька мільйонів базових (недорогих — авт.) смартфонів, якими можна було забезпечити людей. Зрозуміло, що під час війни перед державою стоять інші пріоритети. Це питання відкладається, але впевнені, що ми до нього повернемося», – підсумував Мстислав Банік.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні