П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниНові штрафи та правила: які нововведення чекають на водіїв у 2023 році

Нові штрафи та правила: які нововведення чекають на водіїв у 2023 році

Этот материал также доступен на русском языке
Новий рік принесе чимало нововведень водіям навіть за умови, що повернення обов'язкового техогляду буде відкладено. До чого готуватись водіям?

Розмитнити авто у смартфоні

Цьогоріч можуть запустити розмитнення за допомогою мобільного додатку “Дія”, розмови про яке ведуться вже давно. Прем’єр Денис Шмигаль запевняє, що у разі ухвалення відповідного законопроекту на всю процедуру українцям знадобиться лише 10 хвилин.

“Фантомні” патрулі повертаються

Спеціальні патрульні авто без розпізнавальних знаків з’явилися в Україні в січні 2022 року, проте вже в лютому їх прибрали через активні воєнні дії. Але цього року вони можуть повернутися – їх використовують для вимірювання швидкості зустрічних і попутних машин.

За перевищення швидкості – позбавлення посвідчення водія

Народні депутати зареєстрували законопроект №6214, відповідно до якого пропонується за перевищення швидкості у населених пунктах більш ніж на 50 км/год забирати права на строк від 3 до 6 місяців, а більш ніж на 70 км/год від 6 місяців до 1 року. Документ можуть затвердити вже в 2023 році, після чого він набуде чинності.

Збільшення строків сплати штрафів за порушення правил дорожнього руху

У Кабміні мають намір підвищити термін оплати штрафів за порушення правил дорожнього руху, які зафіксували камери автофіксації з 10 до 15 днів.

Права можуть подорожчати в 30 разів

У Раді зареєстрували законопроект, в якому пропонується підвищити вартість усіх адмінпослуг, внаслідок чого сервісні центри МВС мають перестати бути збитковими. У разі його ухвалення вартість прав зросте у 30 разів, а реєстрація авто – у 4.

Що буде з цінами на пальне

Поки що однозначної думки щодо зростання цін на паливо немає. Але Національний банк України переконаний, що у 2023 році бензин та дизель додадуть у ціні 20%. У той же час глава WOG вважає, що ціни на пальне можуть як зрости, так і знизитися.

Джерело: Стіна

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні