Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіЧи продовжать внутрішньо переміщені особи отримувати допомогу на проживання у 2023 році?

Чи продовжать внутрішньо переміщені особи отримувати допомогу на проживання у 2023 році?

Этот материал также доступен на русском языке
На гарячу лінію Мінреінтеграції останнім часом звертаються багато внутрішніх переселенців, які стурбовані тим, що після Нового року їм припинять виплачувати допомогу.

Про ситуацію, що склалася, розповіла віце-прем’єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук на нараді, присвяченій дотриманню прав ВПО.

«Хочу заспокоїти всіх переселенців: не потрібно після 1 січня звертатися до органів соцзахисту чи ЦНАПу для поновлення виплат. Ви, як і раніше, отримуватимете допомогу від держави», — уточнила чиновниця.

«Звертаємо увагу, що для отримання допомоги внутрішнім переселенцям не потрібно підтверджувати матеріальний стан. Адже допомога на проживання не залежить від отриманого доходу та безстрокова», – йдеться у повідомленні Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Відповідно до Порядку надання допомоги на проживання ВПО згадані виплати – це окремий вид допомоги, який призначається з місяця звернення без кінцевої дати її припинення. Тому допомога має й надалі виплачуватись усім внутрішнім переселенцям, без винятку.

“Рада, що нам вдалося вирішити всі юридичні питання, щоб забезпечити безперебійними виплатами наших переселенців”, – резюмувала голова Мінреінтеграції.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні