Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниКоротко про важливе: як працюватимуть банки? де зняти пенсію на свята?

Коротко про важливе: як працюватимуть банки? де зняти пенсію на свята?

Этот материал также доступен на русском языке
У святкові дні, ускладнені військовим становищем та частими відключеннями електрики, виникають питання, які в будні ми рідше ставимо.

Як працюватимуть банки і пошта на свята?

На час воєнного стану скасували усі вихідні, які зазвичай припадали на державні або церковні свята. За інформацією Нацбанку, всі банківські відділення у ці дні працюватимуть у звичайному режимі. Крім того, на цей період банки мають заздалегідь подбати про безперебійну роботу банкоматів.

Відділення «Укрпошти» під час новорічних свят також працюватимуть за звичайним графіком.

Куди телефонувати щодо призначення субсидії?

Як повідомляла «Пенсійна телепрограма», з 1 грудня субсидії на оплату житлово-комунальних послуг призначають органи Пенсійного фонду (ПФУ). Для отримання допомоги достатньо звернутися до будь-якого сервісного центру, скористатися веб-порталом електронних послуг ПФУ або мобільним додатком «Пенсійний фонд».

Якщо у вас є питання щодо призначення субсидій, телефонуйте до контакт-центру ПФУ за номерами: 0-800-503-753, 044-281-08-70, 044-281-08-71, з понеділка по п’ятницю – з 8:00 до 20:00, у суботу – з 8:00 до 14:00.

На касах торговельних мереж можна зняти з картки пенсії та соцвиплати

Наразі є можливість знімати гроші з банківської картки не лише у банкоматі, а й на касах торговельних мереж.

Як розповіли у Міністерстві соцполітики, готівку з картки можна зняти при покупці товарів. На касі перед оплатою товару необхідно повідомити касира про бажання замовити одноразову виплату грошей.

За один раз можна зняти до 6000 гривень. Така послуга є безкоштовною – жодні комісії не стягуються.

Нове на сайті