Вівторок, 22 Жовтня, 2024
ГоловнаНовини309 днів війни: що відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на...

309 днів війни: що відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на ранок 29 грудня

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася триста дев'ята доба російського широкомасштабного вторгнення. Минулої доби противник завдав 30 авіаційних та 7 ракетних ударів, зокрема, по цивільній інфраструктурі міст Костянтинівка Донецької області та Харків.

Також здійснив понад 70 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Цієї ночі російські окупанти в черговий раз завдали удару по енергетичній інфраструктурі Харкова, застосувавши для цього 13 іранських БПЛА “Шахед-136”. 11 цих дронів підрозділи Сил оборони України збили. Противник продовжує ведення наступальних дій у Бахмутському та Авдіївському напрямах. Намагається покращити тактичне становище на Лиманському напрямі.

Підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка, Андріївка, Майданчик та Краснопопівка Луганської області та Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка Донецької області.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ситуація залишається стабільною, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямах артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Грем’ячка та Липівка Чернігівської області; Зноб-Трубчевськ, Чернецьке, Іскрисківщина, Будки та Запсілля Сумської області, а також Червона Зоря, Ветеринарне, Червоне, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Стариця, Тернова, Новомлинськ та Дворічна на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямах ворог обстріляв райони понад 20 населених пунктів. Серед них – Сіньківка, Ольшанка, Куп’янськ, Кислівка та Крохмальне Харківської області; Стельмахівка, Майданчик, Краснопопівка та Діброва – Луганської, а також Ямполівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник здійснив обстріл з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії районами понад 25 населених пунктів. Зокрема, це – Спірне, Білогорівка, Соледар, Григорівка, Бахмутське, Годинник Яр, Бахмут, Костянтинівка, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Бердичі, Авдіївка, Першотравневе, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку обстріли зафіксовані біля Времівки, Великої Новосілки, Вугледару та Пречистівки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах обстріляно райони понад 25 населених пунктів. Серед них – Гуляйполе, Малинівка, Чарівне та Дорожнянка Запорізької області та Республіканець, Козаче та Львів на Херсонщині. Знову від ворожих обстрілів постраждала громадянська інфраструктура Олешків та Херсона. Є постраждалі серед мирних громадян.

Наша авіація минулої доби завдала 17 ударів по районах зосередження ворога та 4 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України вразили 5 пунктів управління, 3 райони зосередження живої сили та боєприпасів окупантів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні