П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовини302 дні війни: у Генштабі розповіли про ситуацію на фронті на ранок...

302 дні війни: у Генштабі розповіли про ситуацію на фронті на ранок 22 грудня

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася триста друга доба російського широкомасштабного вторгнення. На сьогоднішній день, за майже 9 місяців, росія втратила в Україні вже понад 100 тисяч особового складу, три тисячі танків та близько шести тисяч інших бронемашин.

Продовжуючи агресію, минулої доби, противник завдав 6 ракетних і 15 авіаційних ударів, у тому числі й по цивільних об’єктах у Запорізькій області.

Також ворог здійснив 64 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Минулої доби наші воїни відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Новоселівське, Стельмахівка, Площанка та Краснопопівка Луганської області та Берестове, Яковлівка, Соледар, Бахмут, Опитне, Курдюмівка, Озарянівка, Майорськ, Нью-Йорк, Красногорівка, Невельське Донецької області.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Куп’янському напрямку під вогненну поразку потрапили Новомлинськ, Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка, Крохмальне та Берестове Харківської області та Новоселівське та Стельмахівка у Луганській області.

На Лиманському напрямі обстріли зафіксовані поблизу Макіївки, Майданчика, Невського, Червонопопівки та Діброви Луганської області.

На Бахмутському напрямку супротивник стріляв із танків і всього спектру артилерії по районах населених пунктів Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Опитне, Кліщіївка, Андріївка, Олександро-Шультине, Курдюмівка, Північне, Майорськ, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку вогневого впливу зазнали Красногорівка, Веселе, Водяне, Першотравневе, Невельське, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку противник здійснив обстріл з танків та різнокаліберної артилерії по районах Вугледару, Пречистівки, Новоукраїнки та Великої Новосілки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках обстрілів з реактивної та ствольної артилерії, зокрема, зазнали Червоногригорівка Дніпропетровської області та Херсон.

З метою будівництва фортифікаційних споруд у Білгородській області, місцеве російське керівництво оголосило про набір добровольців за грошову винагороду для облаштування окопів, траншей та встановлення бетонних конусів.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів.

Також наші захисники збили ворожий БпЛА типу “Форпост” та ще два типи “Ланцет-3”. Українські ракетники та артилеристи водночас вразили три пункти управління та два райони зосередження живої сили противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні