П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнські пенсіонери можуть отримувати пенсійні виплати по-новому: що потрібно знати

Українські пенсіонери можуть отримувати пенсійні виплати по-новому: що потрібно знати

Этот материал также доступен на русском языке
Через відключення світла багато пенсіонерів не можуть отримати пенсії в банках і банкоматах, оскільки через блекаут вони можуть просто не працювати.

За словами заступника міністра соціальної політики України Віталія Музиченка, купуючи в магазині пенсіонер може замовити виплату коштів до 6 тис. грн. Про це в ефірі телемарафону, розповів заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко.

“Ви можете в магазині, купуючи, замовити виплату коштів до 6 тис. грн. І це відбувається без комісії. Це сервіс, який набув поширення і розвивається якраз у період війни, — розповів чиновник. За його словами, зараз така можливість доступна , зокрема, у мережі магазинів АТБ Зазначимо, що на початку війни цю послугу надавали й інші торгові мережі.

  • “Сільпо” (до 6000 грн);
  • “Фора” (до 6000 грн);
  • FOZZY (до 6000 грн);
  • VARUS (до 6000 грн);
  • ЛотОК (до 6000 грн);
  • Thrash! (до 6000 грн.), “Точка” (до 6000 грн.).

За словами Віталія Музиченка, зараз в Україні близько 11 млн людей отримують пенсії (за віком, інвалідністю, вислугою років).

Але в Мінсоцполітики не стежать за тим, чи пенсіонер залишився на території країни після вторгнення російських військ. При цьому, як зазначив заступник міністра, навіть якщо пенсіонер поїхав за кордон, він може отримати свою пенсію і в іншій країні, якщо виплати в Україні нараховувалися на банківську картку.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що у Пенсійному фонді назвали головну умову для підвищення пенсій.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні