Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаНовиниПрогноз погоди в Україні на неділю, 11 грудня: синоптики прогнозують африканське тепло

Прогноз погоди в Україні на неділю, 11 грудня: синоптики прогнозують африканське тепло

Этот материал также доступен на русском языке
В Україну стрімко вривається африканське тепло. Підвищення температури повітря супроводжуватиметься опадами та посиленням вітру.

У неділю на всій території України очікується аномально тепла, нестійка погода з опадами переважно у вигляді дощів, а також посиленням вітру.

Атмосферна циркуляція над Центральною та Південною Європою складається таким чином, що виникають практично ідеальні умови для активізації циклонічної діяльності над Балканським півостровом, Італією та здебільшого акваторією Середземного моря. Поступово найближчими днями посиляться повітряні потоки з південного заходу, які безпосередньо поставлятимуть тепле та вологе повітря африканського походження на територію України.

Найбільш високі показники очікуються у центральних та південних областях країни. Тут вдень стовпчики термометрів піднімуться до +10…+15 °С. В інших областях також спостерігатимуться стійкі позитивні температури.

Крім того, серія з кількох південних циклонів спричинить сильні опади по всій країні, переважно у вигляді дощу, у західній частині місцями зі снігом. Очікується значне зниження атмосферного тиску та пориви вітру.

Погода на неділю, 11 грудня

У західних областях складні погодні умови. Протягом доби очікуються опади у вигляді дощу та снігу, місцями сильні. У Карпатах дуже сильний сніг та мокрий сніг. Налипання мокрого снігу, ожеледиця. Вітер північний, північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря протягом доби -2…+3 °С.

У північній частині країни вночі без істотних опадів, вранці та вдень дощ, місцями значний. Вітер південний, 7 – 12 м/с, удень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +2…+7°С, днем +5…+10°С.

У центральних областях уночі невеликий дощ, удень помірний. Вітер південний, 7 – 12 м/с, удень пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +6…+11°С, вдень +7…+12°С.

На півдні України протягом доби дощова погода. Вітер південний, 7-12 м/с, пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +7…+12 °С, вдень +10…+15 °С, у Криму та на півдні Одеської області +16…+18 °С.

У східній частині вночі невеликий дощ, удень помірний. Вітер південний, 7-12 м/с, пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +3…+8°С, вдень +6…+11°С.

Джерело: Метеопрог

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні