П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниУ Мінсоцполітики попередили, хто може залишитись без соціальних виплат

У Мінсоцполітики попередили, хто може залишитись без соціальних виплат

Этот материал также доступен на русском языке
Деякі категорії українців можуть залишитись без соціальних виплат. Про це попередили у Міністерстві соціальної політики.

Як повідомляється на фейсбук-сторінці “Пенсійного кур’єра”, за результатами перевірок місця проживання внутрішньопереміщених осіб виплати їм державної допомоги можуть бути припинені.

Це відбувається, якщо людину не застали за зазначеним під час реєстрації як ВПО місцем проживання, а також вона не з’явилася протягом десяти календарних днів після цього до органів соціального захисту.

Однак, як запевнили фахівці Мінсоцполітики, такі виплати можна поновити. Міністр соціальної політики Оксана Жолнович пояснила, що це можливо у випадку, якщо людина має поважну причину для тривалої відсутності.

“У разі, якщо людина їздила кудись відпочивати або була, наприклад, у  відрядженні, повертається пізніше, вона подає заяву – і виплати буде відновлено”, – підкреслила чиновниця.

Слід зазначити, що станом на 8 грудня на обліку ВПО перебувають 4886648 громадян. У тому числі 3539376 громадян перемістилися після 24 лютого 2022 року, з яких 2856232 – зареєструвалися вперше з дня повномасштабного вторгнення.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні