Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯк пенсіонери можуть впливати на розмір своєї пенсії – відповідь Пенсійного фонду

Як пенсіонери можуть впливати на розмір своєї пенсії – відповідь Пенсійного фонду

Этот материал также доступен на русском языке
Збільшити розмір пенсії може практично кожен пенсіонер. Для цього після досягнення 60 років потрібно продовжувати працювати.

Про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України.

У 60 років українці за наявності необхідного стажу мають право на пенсію. Однак виходити на пенсію при досягненні такого віку необов’язково. Чим пізніше людина пенсійного віку оформить пенсію, тим більше вона буде.

При призначенні пенсії з відстрочкою основний розмір пенсії зростає:

  • на 0,5% – за кожен повний місяць страхового стажу, починаючи з місяця, наступного за місяцем досягнення пенсійного віку, у разі відстрочення виходу на пенсію на строк до 60 місяців;
  • на 0,75% – за кожен повний місяць страхового стажу, починаючи з місяця, що настає за місяцем досягнення пенсійного віку, у разі відстрочення виходу на пенсію на термін понад 60 місяців.

«Про своє бажання призначити пенсію пізніше людина має до досягнення пенсійного віку повідомити орган Пенсійного фонду України. Якщо ж людина не повідомила про таке бажання, а у Реєстрі застрахованих осіб є інформація про весь її страховий стаж (оцифрована паперова трудова книжка), – пенсію призначать автоматично з наступного дня за днем досягнення пенсійного віку», – повідомили у Пенсійному фонді.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні