Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаТарифи на тепло та гарячу воду збільшать на 40%: кому і коли...

Тарифи на тепло та гарячу воду збільшать на 40%: кому і коли доведеться платити за комуналку більше

Этот материал также доступен на русском языке
Тарифи на комуналку з'їдають левову частку бюджету багатьох українців. Але декому доведеться платити ще більше. Частині українців збільшать тариф на гарячу воду та опалення майже на 30-40%.

Підвищення торкнеться споживачів Львова. Це пов’язано з вимогою Кабміну щодо щорічного перегляду тарифної сітки, якщо складові тарифу (електроенергія, газ, зарплата) зростають.

Про це повідомило видання “Високий замок”.

Голова департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Олександр Одинець повідомив, що тарифи на тепло зростуть на 30-40%. Йдеться про послуги на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії та гарячої води.

За словами урядовця, у місті встановлено економічно обґрунтовані тарифи на тепло. Наразі використовується тариф, який діяв станом на 24 лютого 2022 року – у день запровадження воєнного стану. До цієї дати його не збільшували з 2019 року. Так, споживачі “Львівтеплонерго” платять за гігакалорію тепла 1468 грн., а “Залізничного теплоенерго” – 1417 грн.

“Цифри не взяті зі стелі. Тарифи на тепло у Львові не змінюються 5 років. За цей час зросли складові тарифу – вартість електричної енергії, зарплата, газ, пальне”, – пояснив чиновник.

Олександр Одинець наголосив, що розрахунки пройшли перевірку у департаменті економічного розвитку та департаменті житлового господарства та інфраструктури. Повноваження щодо перевірки та встановлення тарифів зараз покладено на органи місцевої влади.

Проте на підвищення тарифів за умов війни накладено мораторій. Вони не змінюватимуться протягом цього періоду, а також протягом шести місяців після його скасування. Тобто за новими тарифами львів’яни платитимуть після закінчення військового стану.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, скільки платитимемо за воду з 1 грудня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні