Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнцям готують нові штрафи: за що доведеться заплатити 51 тисячу гривень

Українцям готують нові штрафи: за що доведеться заплатити 51 тисячу гривень

Этот материал также доступен на русском языке
Депутати пропонують запровадити покарання у вигляді штрафу до 51 тисячі гривень, громадських чи виправних робіт за несанкціоноване поширення інформації про «прильоти» щодо об'єктів критичної інфраструктури.

Так, фото, відео або опис із точним зазначенням місця влучення ракети, розміщені в соцмережах до офіційної інформації про влучення, будуть вважатися кримінальним правопорушенням.

І винних покарають чи штрафом, чи громадськими чи виправними роботами. Причому розмір штрафу може сягати 51 000 гривень, а тривалість виправних робіт – до 2 років.

Такий законопроект №8218 готує у Раді група депутатів – “Слуга народу” на чолі з головою партії  Оленою Шуляк.

За що доведеться нести кримінальну відповідальність?

Кримінальну відповідальність нестимуть громадяни, які опублікували картинку “прильоту” або вказали точно уражений об’єкт у соцмережах.

Не секрет, що соцмережі – потужне джерело інформації для ворога, який ретельно моніторить публікації у пошуках найменших відомостей про те, куди і як вдалося потрапити. Природно, що за допомогою відео та словесних описів він зможе зробити висновки і наступного разу так скоригувати свій вогонь, щоб потрапити прямо в ціль.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що загрожує за порушення правил світломаскування.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні