Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниПідвищення пенсій: кому не варто чекати на перерахунок пенсійних виплат з 1...

Підвищення пенсій: кому не варто чекати на перерахунок пенсійних виплат з 1 грудня

Этот материал также доступен на русском языке
Кожен пенсіонер з нетерпінням чекає на підвищення пенсій. Але грудневий перерахунок не гарантує всім отримувачам виплат бажаних надбавок.

Нагадаємо, що пенсії у грудні перерахують через підвищення прожиткового мінімуму. Про те, кого підвищення пенсій у грудні омине стороною, розповів пенсійний експерт Сергій Коробкін у ефірі Соціалка.UA.

Сьогодні прожитковий мінімум в Україні для людей, які втратили працездатність, становить 2027 грн. З грудня він становитиме 2093 грн. Тобто підвищення складає 66 грн.

Якщо підвищується прожитковий мінімум, обов’язково збільшується і розмір мінімальної пенсії. Але не цього разу, зауважив експерт. Чому так?

Сергій Коробкін уточнив, що в Україні є кілька видів мінімальних пенсій. І з березня діє така ініціатива Кабміну: “мінімалка” має становити 2100 грн. Тобто будь-яка пенсія не може бути меншою. Якщо прожитковий мінімум 2027 грн, що менше мінімальної пенсії, коли ми його трохи підвищимо, на заплановані 66 грн – “мінімалка” все ще буде вищою за прожитковий мінімум.

“Тобто людина, яка сьогодні отримує 2100 грн, з грудня ніякого підвищення не відчує. Те саме стосується людей з пенсією 2300 грн або, наприклад, 3000 грн, які отримують з жовтня люди з достатнім стажем та віком 70+”, – пояснив експерт.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні