Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаДачаМісячний посівний календар дачника на тиждень із 28 листопада по 4 грудня

Місячний посівний календар дачника на тиждень із 28 листопада по 4 грудня

Этот материал также доступен на русском языке
Цей тиждень буде сприятливим для багатьох робіт з рослинами. Тим більше, що на початку грудня на нас чекає Місяць, що росте, а це означає, що в цей час будуть вдалими роботи з зеленими і пряними рослинами, огірками, які можна вирощувати на підвіконні або в теплиці, а також з кімнатними рослинами.

28-29 листопада. Сприятливі дні. Можна зайнятися перекопуванням та розпушуванням ґрунту, внесенням до нього добрив, підгортанням тепличних овочів. Рекомендується проріджування сходів та боротьба з бур’янами. Укриття квітів та молодих рослин на зиму. Побілка дерев та очищення старої кори, видалення хворих гілок. Не рекомендуються посіви та пересадки будь-яких овочів, а також посіви квітів у горщиках.

30 листопада. Сприятливий день. Вдалий день для посіву та посадок будь-яких овочів та зелені. Мінеральні та органічні підживлення. Полив дуже помірний. Посадки багаторічних квітів та вічнозелених чагарників, а також ожини та смородини. Не рекомендується обрізати рослини, обробляти хвороби, шкідників.

1-4 грудня – Місяць, що росте. У ці дні можна зайнятися посівом овочів та зелені у теплиці або на підвіконні. Можна нарізати живці для щеплень. Вдалими будуть і агроприйоми із захисту рослин від шкідників та морозів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому жовтіє озимий часник.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні