Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНовиниСкільки українців через війну залишилися без роботи – дані Мінекономіки

Скільки українців через війну залишилися без роботи – дані Мінекономіки

Этот материал также доступен на русском языке
Війна повністю змінила наше життя. Багато українців втратили своїх рідних, будинки, квартири та все те, що вони наживали довгі роки. Також частина громадян лишилася без роботи.

Мільйони українців через вторгнення Росії до України втратили роботу.

Про це заявили в Міністерстві економіки України.

Як уточнила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна, воєнні дії зараз охопили територію, де раніше були зайняті до 10 млн осіб. Половина з них – змогли переїхати та розпочати роботу на новому місці, проте стільки ж українців залишаються безробітними.

Як зауважила Бережна, через бойові дії країну покинули вже близько 7 мільйонів людей. Чиновниця підкреслила, що хоча війну не закінчено, влада вже розробляє програми відновлення економіки.

Тому серед ключових пріоритетів роботи уряду заступниця міністра назвала низку урядових програм, які вже успішно працюють і спрямовані на стабілізацію та відновлення економіки, розвиток ринку праці та повернення додому українських громадян, а також створення нових робочих місць.

Серед програм, що розробляються та впроваджуються, – доступне кредитування для бізнесу, релокація підприємств з небезпечних територій у відносно безпечні, грантова підтримка розвитку підприємництва, залучення безробітних до суспільно корисних робіт у рамках проекту “Армія відновлення”, програми допомоги з часткового безробіття тощо.

Природно для всіх цих програм потрібні фінанси. Тому Україна розраховує на підтримку міжнародних партнерів, де кожен із них зможе знайти свій сегмент та приєднатися до великої програми відновлення країни.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні