П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниМагнітні бурі в Україні на понеділок, 21 листопада

Магнітні бурі в Україні на понеділок, 21 листопада

Этот материал также доступен на русском языке
Чи очікують на українців геомагнітні бурі у понеділок, 21 листопада і що слід зробити?

У понеділок, 21 листопада, на Землі очікується слабка магнітна буря рівня G1.

Магнітна буря такої сили може бути причиною незначних збоїв у роботі енергосистем, а також вплинути на маршрути міграцій птахів та тварин.
Також магнітна буря може вплинути на здоров’я метеозалежних і літніх людей, тому в цей день їм потрібно бути обережними.

Протягом останніх 24 годин сонячна активність була на помірному рівні. За останню добу на Сонці сталися два спалахи класу С і один спалах класу М1,61.

Сонячні спалахи M-класу є середніми з великих спалахів. Спалах М1,61 може викликати невеликий рівень радіоперешкод на денній стороні Землі. Можливий сонячний радіаційний шторм.

Очікується, що у понеділок геомагнітне поле буде від нестабільного до слабкого штормового рівня. Сонячна активність, ймовірно, буде низькою із невеликою ймовірністю спалаху М-класу.

Сонячна активність на 21 листопада:

Імовірність малого геомагнітного шторму – 30%
Імовірність великого геомагнітного шторму – 15%
Імовірність спалаху на Сонці М-класу – 25%
Імовірність спалаху на Сонці Х-класу – 1%
Кількість сонячних плям – 19.

Чому попереджають про магнітні бурі

Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров’я людей. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують цим типам сонячних явищ.

Магнітні бурі впливають на в’язкість крові, підвищуючи її. Як наслідок збільшується схильність до утворення тромбів, знижується газообмін організму, розвивається гіпоксія тканин, підвищується артеріальний тиск. Збільшується кількість інсультів, інфарктів, гіпертонічних кризів, посилюється мігрень.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні