Щоб переконатися, що капуста вже дозріла, потрібно натиснути легенько зверху на голівку: якщо відчувається, що вона туга та пружна — можна прибирати.
Ознакою стиглості капусти є і те, що центральна частина головки світліша за краї, а нижні листочки починають підсихати. Збирати капусту пізніх сортів найкраще, коли на вулиці суха погода. Якщо дощова, то зрізані головки слід перед зберіганням просушити кілька днів, щоб згодом вони не гнили. Щоб зимова капуста довго зберігалася, слід залишати їй так званий кожух – це 3-6 нижніх великих листків. Температура у льоху має бути +1…+4 градуси. А сам льох слід побілити.
ВАЖЛИВО! Щоб завжди мати хорошу зимову капусту, слід через 2-3 роки міняти сорти, вважають фахівці.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що овочівник із Дніпропетровської області назвав найврожайніші сорти помідорів.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…