Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Мінсоцполітики розповіли, що буде з пенсіями у 2023 році і чи...

У Мінсоцполітики розповіли, що буде з пенсіями у 2023 році і чи варто чекати на підвищення

Этот материал также доступен на русском языке
У бюджеті України на 2023 рік не закладено зміни мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму. А це означає, що всі соціальні виплати, які прив'язані до прожиткового мінімуму, залишаться на рівні 2022 року. Це ж стосується розміру пенсії.

Про це пише “24 канал”.

Бюджет на наступний рік формується в ситуації, яку ми розуміємо. Якщо будуть зміни на фронті, у військовому плані, соціально-економічному плані, то, звісно, ​​у пріоритет ми закладемо подальше зростання доходів населення“, – наголосив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

У 2023 році зміняться вимоги до страхового стажу. Так, щоб вийти на пенсію, потрібно мати не 29 років стажу, як у 2022 році, а не менше 30 років. До 2028 року в Україні вимоги до стажу зростатимуть щорічно і у 2028 році, щоб вийти на пенсію у 60, необхідно мати стаж не менше 35 років.

Скільки потрібно накопичити страхового стажу для пенсії

  • Ті, хто не матиме у 60 років достатньо страхового стажу, зможуть піти на пенсію у 63 роки за умови наявності стажу не менше 20 років.
  • Українці страховий стаж яких від 15 до 20 років, зможуть почати отримувати виплати від держави у 65 років.
  • Якщо хтось матиме менше 15 років стажу, то після досягнення 65 років замість пенсії зможе отримувати соціальну допомогу від держави.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи зараховується до стажу для пенсії період роботи в Німеччині та Польщі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні