П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаКомуналкаТарифи на газ для населення можуть зрости: в уряді назвали дату

Тарифи на газ для населення можуть зрости: в уряді назвали дату

Этот материал также доступен на русском языке
Тарифи на газ в Україні невиправдано низькі. Саме так вважає голова податкового комітету Данило Гетьманцев.

Тариф на газ для побутових споживачів може бути переглянутий наприкінці опалювального сезону. За словами голови податкового комітету Данила Гетьманцева, поточний тариф невиправдано низький.

Про це  Данило Гетьманцев розповів під час бізнес-форуму “Діалог громадянського суспільства, бізнесу та влади: виклики воєнного часу”.

«ПСО (механізм покладання спеціальних обов’язків) – це принципова позиція президента, принципова позиція уряду, яку ми виконаємо, ті обіцянки, які брали перед людьми – до кінця опалювального сезону не змінюватимемо тарифи. Тому до квітня тарифи не буде змінено. Після квітня є підстави говорити про те, що ціни на газ потрібно міняти», – Данило Гетьманцев.

Нардеп також додав, що, на його особисту думку, це потрібно було зробити набагато раніше, адже фіксований тариф на газ для побутових споживачів на рівні 7,99 гривні за кубометр газу це дуже дешево.

Водночас Гетьманцев зазначає, що обіцянку уряду та президента буде виконано.

З 1 травня 2021 р. в Україні діє річний та місячний тариф на газ. Розмір річного тарифу мали переглянути до 30 квітня цього року, проте через війну уряд заборонив підвищувати тарифи до її закінчення. Відповідно річний тариф залишився тим самим.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що робити, якщо облгази не повертають переплату за газ.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні