Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниНаступного року з прилавків магазинів можуть зникнути дві популярні крупи

Наступного року з прилавків магазинів можуть зникнути дві популярні крупи

Этот материал также доступен на русском языке
Наступного року українські аграрії можуть відмовитись від посіву ячменю та жита, що призведе до дефіциту продукції, виготовленої з цих культур.

Насамперед, це стосується хліба та популярних в Україні каш.

Як заявив генеральний директор агрохолдингу HarvEast Holding Дмитро Кушнір, вже наступного року з прилавків магазинів можуть зникнути перлова, ячна крупа, а також житній хліб.

Справа в тому, що фермерам вирощувати ячмінь та жито в Україні стало невигідно.

Виробництво цих двох зернових стало значно складнішим через подорожчання усіх складових процесу та розвалу логістичних ланцюжків.

“Фермери не можуть продати те, що вони виростили, хоча б із мінімальним прибутком, тому що зараз це зерно ніхто не купить за реальною ціною”, – зазначає Дмитро Кушнір.

З цього випливає, що наступного року українські аграрії можуть взагалі відмовитися від посіву ячменю та жита, що призведе до дефіциту продукції.

Як отримують перловку та ячну крупу?

Нагадаємо, перлова крупа виходить шляхом очищення ячменю від плівок та подальшої спеціальної обробки. Зерна шліфують і полірують, тому їхня поверхня стає гладкою і блискучою, а самі зерна округлими з м’якими краями. Саме такий зовнішній вигляд вплинув на назву: перлівка від англ. “pearl” – перлина.

Ячневу крупу одержують шляхом дроблення ячмінного зерна, попередньо звільненого від квіткових плівок та плодових оболонок, має вигляд білих або злегка жовтуватих гранул-крупинок неправильної форми з гострими гранями. На відміну від перлової крупи не піддається шліфуванню та поліруванню.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Україні починають зростати ціни на продукти.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні