П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯк отримати документи для повернення в Україну із закордону?

Як отримати документи для повернення в Україну із закордону?

Этот материал также доступен на русском языке
Міграційна служба зможе виготовляти та видавати посвідчення особи, за допомогою яких українці зможуть повернутися на батьківщину.

Державній міграційній службі хочуть тимчасово надати повноваження на виготовлення посвідчень особи на повернення в Україну.

Це передбачено постановою «Про реалізацію експериментального проєкту щодо оформлення на території України посвідчення особи на повернення в Україну», яку розробляють у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Ухвалення такої постанови дозволить пришвидшити повернення громадян України, які втратили документи, додому.

Через війну багато українців опинилися за межами України без документів. Наразі при втраті паспорта, недійсних чи протермінованих документах можна в’їхати в Україну за наявності свідоцтва про народження.

За цієї умови дані про людину, старшу 18 років, Держприкордонслужба вносить у спеціальну базу для подальшої ідентифікації особи вже на території України.

Окрім цього, тимчасові посвідчення на повернення в Україну видають дипломатичні установи України за кордоном.

Наразі планується розширити повноваження консульств України в Грузії, Естонії, Казахстані, Латвії та Туреччині задля пришвидшення повернення українців додому.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні