Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУряд змінив умови призначення житлової субсидії: кого це торкнеться

Уряд змінив умови призначення житлової субсидії: кого це торкнеться

Этот материал также доступен на русском языке
Через воєнний стан у країні в уряді вирішили відкоригувати умови призначення субсидій.

На цьому наголосив заступник голови Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко під час національного телемарафону.

Насамперед зміни стосуються умов призначення субсидій українцям, які виїхали за кордон. Раніше субсидії українцям, які перебували за кордоном сукупно понад 60 днів, не рахуючи службових відряджень, лікування, навчання або догляду за дитиною до трьох років, не призначали. Тепер це змінилося.

«Ми розуміємо, що значна частина наших громадян не з власної волі перебувають за кордоном, рятуючи своє життя та здоров’я. Передбачено, що домогосподарствам, у яких окремі члени перебувають за кордоном, у цей період субсидія нараховується, але не враховуються соціальні норми на таких осіб. Але решта домогосподарства може отримувати житлову субсидію», – розповів Музиченко.

Також передбачено ослаблення призначення субсидій громадянам, які втратили роботу та зареєстрованим у центрах зайнятості, як безробітним. Для таких людей враховуватимуть, як дохід допомога з безробіття, а не фактичні доходи за останні півроку, як це було раніше.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні