Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаУ трьох областях України запроваджено віялові відключення електроенергії: хто буде без світла

У трьох областях України запроваджено віялові відключення електроенергії: хто буде без світла

Этот материал также доступен на русском языке
Через пошкодження об'єктів критичної інфраструктури для споживачів трьох областей України запроваджено графіки віялових відключень електроенергії.

Це стосуватиметься Кіровоградської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

Про це в Telegram-каналі повідомляє Кіровоградська обласна адміністрація з посиланням на технічну дирекцію ПрАТ “Кіровоградобленерго”.

“У зв’язку з пошкодженнями об’єктів енергетичної інфраструктури України, для забезпечення належних рівнів напруг в електромережах Дніпровського регіону (Кіровоградська, Запорізька, Дніпропетровська області), 17 жовтня 2022 року о 07 годині 15 хвилині, диспетчером Регіонального диспетчерського центру Дніпровського регіону введені в дію Графіки ДАО) споживачів електричної енергії по ПрАТ “Кіровоградобленерго” на 2022-2023 роки”, – йдеться у заяві.

Тривалість перерви в електропостачанні споживачів у разі відключення становить 2 години, але за погодженням з місцевими органами виконавчої влади може становити більший період часу. У разі значного дефіциту генеруючої потужності допускається багаторазове відключення одних і тих самих ліній за графіками аварійних відключень з перервою між відключеннями на 1 – 2 години, зазначає Кіровоградська ОВА.

Про можливі аварійні відключення попередив городян і мер Тернополя Сергій Надал. Це пов’язано із ракетними ударами 17 жовтня, якими було пошкоджено енергетичне обладнання електромереж у сусідніх областях.

Сьогодні вранці, 18 жовтня, РФ завдала ракетних ударів по ТЕЦ у Києві, Дніпрі та Житомирі. Тому сьогодні можливі відключення електропостачання по всій країні.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в одному із великих міст України взимку не буде опалювального сезону.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні