Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаВ уряді повідомили про зрив опалювального сезону у великому українському місті

В уряді повідомили про зрив опалювального сезону у великому українському місті

Этот материал также доступен на русском языке
Опалювальний сезон в Україні буде дуже складним. Так, нещодавно у Кабміні заявили, що мінімальна температура у квартирах буде на рівні 16-18 градусів. Але опалення буде не у всіх населених пунктах.

Так, через руйнування газопроводів та захоплення Запорізької АЕС, опалювальний сезон у Мелітополі під загрозою зриву, при цьому виїзд із міста практично неможливий, місто у критичній ситуації. Про це повідомив мер міста Іван Федоров в ефірі національного марафону новин, пише Косатка. За словами чиновника, Мелітополь почав страждати від перебоїв електроенергії, газопостачання та водопостачання раніше, ніж більшість українських міст. Це пов’язано із захопленням росіянами Запорізької АЕС, яка живить населений пункт.

«У Мелітополі перебої з електрикою були значно раніше, ніж вони з’явилися на території всієї нашої держави, бо росіяни захопили ЗАЕС. Сьогодні ЗАЕС майже не функціонує, і у Мелітополі є постійні перебої з електрикою. Коли є перебої з електрикою, виникають проблеми з водопостачанням та мобільним зв’язком. Крім того, у місті вже кілька місяців немає газу, тому опалювальний сезон під загрозою зриву», – сказав Федоров.

Через ситуацію, що склалася, багато жителів міста хочуть евакуюватися, але зробити це досить складно, а іноді й просто неможливо. Федоров повідомив, що на пункті пропуску на підконтрольну Україні територію перебуває понад чотири тисячі осіб, але окупанти пропускають лише по 20-30 осіб на добу.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Україні підвищується вартість в Україні комунальних послуг.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні