Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниУ Пенсійному фонді нагадали, у які терміни слід звертатися за призначенням пенсії...

У Пенсійному фонді нагадали, у які терміни слід звертатися за призначенням пенсії за віком

Этот материал также доступен на русском языке
Через війну деякі українці не мають можливості вчасно звернутися за призначенням пенсії за віком. Коли потрібно подати документи, щоб пенсія призначалася одразу після досягнення пенсійного віку.

До Пенсійного фонду написала пенсіонерка з Харківської області, яка через окупацію не змогла вчасно подати документи на призначення пенсії.

«Я народилася 20 січня 1962 року. Була готова до подання документів у лютому, але, на жаль, 24 лютого розпочалася війна, і мені порекомендували подати заяву на призначення пенсії через електронний портал. Багато разів пробувала, але портал не працював. Змогла увійти лише 21 квітня, і тоді подала документи. Внаслідок чого втратила кошти за період воєнного стану», – пише пенсіонерка.

У Пенсійному фонді зазначили, що за призначенням пенсії за віком можна звертатися будь-коли після виникнення права на пенсію. Якщо заяву про призначення пенсії за віком подано не пізніше трьох місяців з дня досягнення пенсійного віку, пенсія буде призначена з дня, що настає за днем ​​досягнення пенсійного віку. Якщо звернення за пенсією буде пізніше – пенсію призначать із дати звернення за нею.

Для з’ясування обставин необхідно надати більше даних про себе. Ви можете звернутися за консультацією на «гарячу лінію» контакт-центру Пенсійного фонду України: 0-800-503-753, 044-281-08-70, 044-281-08-71.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що чи вистачить грошей у бюджеті на субсидії взимку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні