Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаНовиниПенсіонерам виплачуватимуть щомісячну компенсаційну доплату, але є умова

Пенсіонерам виплачуватимуть щомісячну компенсаційну доплату, але є умова

Этот материал также доступен на русском языке
З жовтня 2022 року пенсіонерам віком від 70 до 75 років встановлено щомісячну компенсаційну доплату до пенсії.

Але слід зазначити, що така виплата призначатиметься з дня досягнення 70 років, а не з 1 жовтня.

Наприклад, якщо людині виповнилося 70 років 20 жовтня, то першу виплату вона отримає із розрахунку за 10 днів, а не за повний місяць.

Про це розповіла начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області Олена Сичугова.

“Умови призначення цієї доплати: якщо розмір щомісячної пенсійної виплати з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, індексацій тощо менше розміру середньої заробітної плати в Україні за 2020 рік, з якої сплачено страхові внески – це 10 340 гривень 35 копійок”, – сказала Олена Сичугова.

Якщо ж розмір пенсійної виплати з урахуванням надбавок, підвищення, цільової грошової допомоги, сум індексації тощо не досягає 3000 грн пенсії. Це стосується людей, яким виповнилося 70 років і більше. У чоловіків страховий стаж повинен становити не менше 35 років, у жінок – не менше 30 років, то доплата до пенсії встановлюється пропорційно до стажу, виходячи з розміру 3 000 грн.

“Наприклад, у чоловіка стаж не 35 років, а 30 років, пропорційно вираховуємо співвідношення і тоді встановлюється доплата не до 3 000 грн, а до розміру, який пропорційно визначений”, – пояснила Олена Сичугова.

За словами Сичугової, для людей, яким виповнилося 80 років і більше, і є страховий стаж не менше 25 років у чоловіків і не менше 20 років у жінок, розмір пенсій не може бути меншим за 2 600 грн, а у людей віком від 70 до 80 років не може бути меншим за 2 500 гривень.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Мінсоцполітики зробили важливу заяву про індексацію пенсій.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні