Неділя, 12 Травня, 2024
ГоловнаНовиниНайбільш напружена ситуація спостерігалася на Бахмутському та Авдіївському напрямках, - Генштаб

Найбільш напружена ситуація спостерігалася на Бахмутському та Авдіївському напрямках, – Генштаб

Этот материал также доступен на русском языке
Розпочалася 228 доба російського військового вторгнення в Україну. Окупанти більше ніж 100 разів обстріляли українські позиції в районі майже 39 населених пунктів України, повідомив Генштаб.

У ранковому зведенні за добу Генштаб повідомив, що російська армія більше ніж 100 разів обстріляла українські позиції в районі майже 30 населених пунктів України.

Ворог обстрілює позиції наших військ уздовж лінії зіткнення, здійснює інженерне обладнання оборонних рубежів та позицій на окремих напрямках та веде повітряну розвідку БПЛА.

Противник продовжує порушувати норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Так, за минулу добу окупанти завдали 3 ракетних та 26 авіаційних ударів, здійснили понад 75 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Вночі російські окупанти цинічно вдарили по житлових будинках та цивільній інфраструктурі Запоріжжя. Інформація про жертв уточнюється, але вже відомо про десятки загиблих та постраждалих.

Крім того, на вогневу поразку зазнали понад 30 населених пунктів. Зокрема, Харків, Годинник Яр, Попівка, Грабовське, Макіївка, Спирне, Білогорівка, Іванград, Досвідчене, Клещеївка, Новомихайлівка, Вугледар, Нікополь, Урожайне та Давидів Брід.

Найбільш напружена ситуація спостерігалася на Бахмутському та Авдіївському напрямках, де наші захисники відбили понад 30 атак противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні