П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаУ «Нафтогазі» роз'яснили, як розраховується сума платіжки за газ та від чого...

У «Нафтогазі» роз’яснили, як розраховується сума платіжки за газ та від чого вона залежить

Этот материал также доступен на русском языке
У газопостачальній компанії НАК "Нафтогаз України" пояснили українцям, як вираховується сума платіжки і чому важливо передавати показання вчасно.

Про це повідомила прес-служба прес-служба компанії.

У «Нафтогазі» зазначили, що для того, щоб нарахування у платіжках були коректними, передавати показання лічильників потрібно з 1 по 5 число щомісяця.

Передавати показання лічильника потрібно вашому оператору ГРМ (облгаз). Облік газу – зобов’язання та відповідальність операторів газорозподільних мереж (облгазів). Працівники цих компаній періодично приходять до вас знімати дані лічильника, перевіряти стан газового обладнання. Передати показання вашому оператору ГРС (облгазу) можна одним із способів:

  • На сайті або в чаті вашого облгазу.
  • Зателефонувавши до контакт-центру вашого облгазу.

Як обчислюється сума платіжки і чому важливо передавати показання вчасно?

«Наша компанія як постачальник газу, формуючи рахунки, використовує дані від операторів ГРС. Так вимагає законодавство. Ви передаєте показання вашому облгазу, а він завантажує дані на інформаційну платформу Оператора ГТС. Саме з цієї платформи ми як постачальник газу беремо обсяги спожитого вами газу і множимо їх на ціну, зафіксовану в межах вашого поточного тарифного плану. Якщо клієнт не передав показання лічильника або передав їх пізно, оператор ГРМ завантажує на платформу граничні обсяги споживання відповідно до Кодексу ГРМ. Тому важливо передавати інформацію своєчасно», – зазначили у «Нафтогазі».

Якщо у вас є питання щодо нарахування обсягів або норм споживання, надсилайте листа на [email protected].

Також можна отримати додаткову інформацію щодо обліку газу у оператора ГРС. Контакти можна знайти на сайті НКРЕКУ: https://cutt.ly/cZkgGpW.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про тарифи на комунальні послуги з 1 жовтня: що змінилося.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні