П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк приготувати заправку для борщу на зиму?

Як приготувати заправку для борщу на зиму?

Этот материал также доступен на русском языке
З уже готовою заправкою ви зварите борщ вдвічі швидше, тому що ні чистити, ні нарізати, а потім обсмажувати основну кількість овочів не доведеться. З такої кількості продуктів виходить 12-13 літрових банок заправки.

Інгредієнти:

помідори – 6 кг,

цибуля ріпчаста – 2 кг,

буряк – 2 кг,

перець солодкий – 2 кг,

морква – 2 кг.

Для заливання:

олія соняшникова – 600 г,

оцет – 1 склянка,

сіль – 4 столові ложки,

цукор – 500 г,

вода – 1 склянка.

Спочатку добре миємо овочі. Помідори нарізаємо кубиками. Солодкий перець очищаємо від насіння та нарізаємо соломкою. Моркву та буряк чистимо і натираємо на великій тертці. Цибулю нарізаємо півкільцями.

Окремо підготуємо заливку . Інгредієнти для заливки з’єднуємо, доводимо до кипіння та остуджуємо.

У велику ємність кладемо підготовлені овочі, додаємо заливку та варимо, помішуючи, 30-40 хвилин. Готову заправку розкладаємо по стерильним банкам і консервуємо.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні