П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіВ країні змінюються правила для безробітних: що буде інакше

В країні змінюються правила для безробітних: що буде інакше

Этот материал также доступен на русском языке
Нові правила щодо тривалості виплат допомоги з безробіття містяться в законопроекті №6067, який Рада ухвалила у другому читанні.

Верховна Рада змінила правила виплати допомоги з безробіття. Зокрема, безробітні отримуватимуть допомогу від держави, яка відрізнятиметься не лише за розміром, а й за тривалістю виплат.

Нові правила щодо тривалості виплат допомоги з безробіття містяться в законопроекті №6067, який Рада ухвалила у другому читанні.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що він сприятиме продуктивній зайнятості населення, у тому числі і молоді, а також забезпечить впровадження активних програм на ринку праці.

Зокрема, у прийнятому законі містяться нові норми щодо тривалості виплат з безробіття. Згідно з тією редакцією закону, яка діяла досі, усі безробітні мали право на отримання допомоги упродовж 360 днів протягом двох років.

Тепер тривалість виплати допомоги “прив’язали” до страхового стажу, який накопичив безробітний до того, як втратив робоче місце.

Таким чином, за новим законом тривалість виплат буде такою:

до 3 років страхового стажу – 180 календарних днів;
від 3 до 6 років – 210 календарних днів;
від 6 до 12 років – 240 календарних днів;
від 12 до 18 років – 270 календарних днів;
від 18 до 24 років – 300 календарних днів;
від 24 до 30 років – 330 календарних днів.

І лише тим громадянам, у кого страховий стаж перевищує 30 років, тривалість виплати допомоги з безробіття встановлять у розмірі 360 днів.

Також стало відомо, що в Україні готується масовий перехід офісних працівників у сферу фізичної праці. Понад третину безробітних “білих комірців” уже готові змінити сферу діяльності.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні