П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаКомуналкаКоли в Україні розпочнеться опалювальний сезон і скільки українці платитимуть за газ?

Коли в Україні розпочнеться опалювальний сезон і скільки українці платитимуть за газ?

Этот материал также доступен на русском языке
До опалювального сезону 2022-2023 в Україні почали готуватись ще влітку. Через війну він буде складним, а в деяких містах та населених пунктах його взагалі не буде.

В «Операторі ГТС України» розповіли, скільки українці платитимуть за газ і яким буде майбутній опалювальний сезон.

За даними компанії, нинішніх запасів газу Україні вистачить на помірний опалювальний сезон. Цього року у будинках стане тепло лише тоді, коли протягом трьох днів температура повітря триматиметься +8°C та нижче.

Влада обіцяє, що в будинках українців підтримуватимуть температурний режим на рівні не менше +18°C.

Ціни на газ будуть торішніми. Тобто від 7,70 до 10 грн за кубометр. За місяць опалювального сезону мешканці квартир сплачуватимуть 659-855 грн. У приватних будинках витрати на газ будуть більшими — 1116-1448 грн.

У сховищах накопичено майже 14 млрд кубометрів газу

Варто зазначити, що в рамках підготовки до найскладнішого опалювального сезону Україна продовжує закачувати газ у власні підземні сховища. За словами міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, вже накопичено майже 14 млрд кубометрів “блакитного палива”.

“Сьогодні ми наближаємося до показника 14 мільярдів кубометрів, які вже є в українських сховищах. Це нам дозволяє бути впевненими у проходженні опалювального сезону”, – розповів чиновник під час онлайн-виступу на форумі місцевого самоврядування у Львові.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому не варто чекати на паперові платіжки за газ.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні