Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниНазвано область, в якій опалювального сезону не буде: мешканців закликають евакуюватися

Названо область, в якій опалювального сезону не буде: мешканців закликають евакуюватися

Этот материал также доступен на русском языке
Уряд закликає мешканців однієї з областей України евакуюватися вже сьогодні, оскільки можливості провести опалювальний сезон там не буде. Навіть якщо ЗСУ встигнуть ще до зими деокупувати її територію. Йдеться про Луганську область.

За словами голови Луганської військової адміністрації Сергія Гайдая, в області не вдасться провести опалювальний сезон. Особливо в тій частині, яка десь 4,5 місяці була під постійним обстрілом. Російські війська повністю знищили всю критичну інфраструктуру. Після деокупації доведеться просити людей, щоби вони взимку не поверталися для постійного життя у великі міста, пише Газета.

Наразі ворог завдає ударів по ТЕЦ, дамбам, а коли буде змушений під ударами українських захисників залишити територію Луганської області, то намагатиметься знищити й досі вцілілі об’єкти критичної інфраструктури.

“Великі міста: опалення неможливо взагалі запустити, тому що розбито все вщент. І навіть якщо ми якось теоретично змогли б відновити роботу теплоелектростанцій миттєво, що майже нереально, то розвести потім усю мережу містами неможливо”, – пояснив Гайдай.

У Сєвєродонецьку зі 120 тисяч мешканців міста залишилося десь до 10 тисяч, у Лисичанську – десь 15 тисяч.

«Фактора несподіванки під час звільнення Луганської області вже не буде. Але, розуміючи, що деокупація є невідворотною, зараз уже готуються штаби, які налагоджуватимуть життя на звільнених територіях», – сказав Гайдай.

Зокрема, за його словами, йдуть переговори з Укрпоштою, аби людям у деокупованих районах одразу почали виплачувати пенсії. Мобільні оператори мають забезпечити увімкнення зв’язку.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що буде із тарифами на комунальні послуги взимку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні