П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Кабміні спростили процедуру подання заяв на отримання пенсій та допомоги: кого...

У Кабміні спростили процедуру подання заяв на отримання пенсій та допомоги: кого це торкнеться

Этот материал также доступен на русском языке
Уряд спростив процедуру подання заявок на отримання пенсій та допомоги. Але ці зміни стосуватимуться не всіх українців.

Про нововведення повідомив представник Кабінету міністрів у Раді Тарас Мельничук у своєму Telegram-каналі.

Так, Кабінет міністрів вніс зміни до постанови №162, яка регулює особливості виплати та доставки пенсій на період воєнного стану, чим спростив процедуру подання заявок на отримання пенсій.

Зміни стосуються тих українців, які перебувають на територіях територіальних громад, розташованих у районі проведення воєнних дій чи у тимчасовій окупації чи оточенні. Також таке право зберігатиметься за мешканцями вже звільнених населених пунктів, але лише протягом 3-х місяців після деокупації.

Нововведення надає право подавати заяви про виплату пенсії чи грошової допомоги до органу Пенсійного фонду або органу соціального захисту населення через сільського, селищного, міського голову або старосту. У рамках відповідних законодавчих змін пенсіонери зможуть отримувати гроші не лише на банківську картку, а й просто на руки готівкою.

Як повідомили у прес-службі Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій, щоб пенсіонер мав можливість отримати пенсію на руки у вигляді готівки, йому потрібно подати запит до будь-якого місцевого органу щодо нарахування пенсії таким чином.

Варто зазначити, що досі це можна було зробити виключно за особистої присутності одержувача виплат в одному з відділень Пенсійного Фонду, допоки процедура суттєво спрощена. Гроші можна буде отримувати завдяки доставці Укрпоштою.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що потрібно для отримання та оформлення пенсії з інвалідності для військових.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні