П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯкі вправи треба робити для омолодження обличчя

Які вправи треба робити для омолодження обличчя

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб шкіра на обличчі залишалася молодою, м'язи обличчя потрібно постійно тренувати.

Ці вправи покращують кровообіг і тонус шкіри, запобігають появі зморшок, підтягують овал і покращують колір обличчя, позбавляють набряків, темних кіл під очима. Кожну вправу потрібно повторювати п’ять-сім разів. Перед тим, як приступати до гімнастики, потрібно вмитися теплою водою і нанести на обличчя зволожуючий крем.

1. Висуньте вперед нижню губу та підборіддя і повільно нахиліть голову назад, торкаючись кінчиком язика неба. Затримайтеся на кілька секунд.

2. Встановіть великі пальці в ямці під підборіддям і опустіть голову, опираючись пальцями під нижньою щелепою. Відчуйте, як напружуються м’язи обличчя.

3. Розтягніть губи і довго вимовляйте звук «кс», поки не відчуєте напругу в м’язах обличчя та зв’язках шиї.

4. Широко відкрийте рот на 15-20 секунд і повільно закрийте.

5. Напружте губи і, не розмикаючи їх, широко посміхніться.

6. Витягніть шию вгору і повільно повертайте голову вправо та вліво, роблячи при цьому кивки.

7. Легко натискайте подушечками пальців на шкіру, рухаючись від куточків рота вздовж щік до верхньої частини вилиць. Закінчіть несильним точковим натисканням на віскі.

8. Покладіть основу великого пальця під брови і ніби підштовхніть їх вгору. Подивіться вниз і в цей час продовжуйте підштовхувати брови вгору. Вдихніть і затримайтеся на кілька секунд. Повільно видихайте, не прибираючи рук від обличчя під час продовження всієї вправи.

9. Покладіть вказівні пальці на вилиці під нижні повіки і потягніть шкіру вниз. Під час виконання вправи із силою заплющуйте очі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні