Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниДеякі українці отримають 13 пенсію: кому належить позачергова виплата у 2022 році

Деякі українці отримають 13 пенсію: кому належить позачергова виплата у 2022 році

Этот материал также доступен на русском языке
Йдеться про понад три тисячі пенсіонерів, які були працевлаштовані в сусідній країні.

В Україні на кінець року заплановано ще два підвищення пенсій. Громадяни, які легально працювали у Польщі та сплачували там страхові внески, мають право на отримання 13-ї пенсії. Йдеться про понад три тисячі пенсіонерів, які були працевлаштовані в сусідній країні, розповідає today.ua

На польську пенсію можуть розраховувати українці, які працювали офіційно у Польщі та отримали відповідні соціальні гарантії. Вони отримають виплати завдяки угоді, яка діє між нашими державами.

Однак є певні умови – наявність страхового стажу. У жінок його тривалість має становити не менше 25 років, а для чоловіків – 30 років.

Розмір пенсії безпосередньо залежить від страхових внесків, які роботодавець чи українець робили упродовж трудового періоду.

При цьому розмір 13-ї пенсії є фіксованим – 1217,98 злотих. Це близько 9,5 тисяч гривень за нинішнім курсом.

Ще один важливий момент – виплата польської пенсії доступна лише тим українцям, які досягли пенсійного віку. Йдеться про 60 років для жінок та 65 – для чоловіків.

Раніше повідомлялося, що до пенсійних карток громадян України висунули нові вимоги. Вони мають бути призначені лише для цього виду виплат. Також стало відомо, що номер пенсійного рахунку потрібно вказувати за стандартом IBAN – він має містити 29 буквено-цифрових символів та обов’язково бути чинним.

Нагадаємо, що наступного року половина 60-річних українців не зможе одержати пенсію. Влада змінить вимоги до стажу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні