П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКартопляні книглі - рецепт приготування

Картопляні книглі – рецепт приготування

Этот материал также доступен на русском языке
Книглі – це різновид лінивих вареників, які дуже популярні у західних областях України. Нагадують вони полтавські галушки, тільки круглої форми і набагато більші.

Інгредієнти:

Картопля – 8 шт. (4 зварених у мундирах, 4 сирих),

яйце – 1 шт.,

крохмаль – 7 столових ложок,

цибуля – 1шт.,

холодна вода – 100 мл,

олія, сіль, паприка, сметана – за смаком.

Приготування:

  1. Сиру картоплю натерти на дрібній тертці і відкинути на сито, щоб стік сік.
  2. Натерти варену картоплю, з’єднати з сирою та додати яйце.
  3. Додати 4 столові ложки крохмалю, посолити та перемішати.
  4. Щоб книглі при варінні не злипалися, в окріп потрібно додати крохмаль. Для цього 3 столові ложки крохмалю розвести у невеликій кількості води, вилити крохмальну суміш у каструлю з окропом та швидко перемішати.
  5. Змоченими водою руками сформувати книглі, трохи сплюснувши.
  6. Воду з крохмалем трохи посолити. Варити книглі до готовності – вийняти з води, коли вони спливуть.
  7. На олії обсмажити цибулю, додати паприку, сметану.
  8. У соус покласти книглі і протушкувати їх близько п’яти хвилин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати мариновані груші на зиму.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні